Vuodet 2010-2019

2010

Puheenjohtaja: Hannu Klemetti
Hallituksen jäsenet: Ilkka Varinen, Mikko Aarnio, Antti Paajoki, Juha Koljonen, Esa Toivonen, Perttu Poikonen

Toiminta

Vuoden 2010 alussa hallitus kartoitti jäsenkyselyllä jäsenistön ideoita ja toiveita toiminnan kehittämiseksi. Lisäksi hallitus pyrki parantamaan opiskelijayhteistyötä keskustelemalla yliopiston ainejärjestöjen puheenjohtajien kanssa mahdollisista yhteistyötavoista, ja syyspuolella hallitus kävikin esittelemässä Ketkyä ja Tietotekniikan liittoa Jyväskylän yliopiston tietotekniikan opiskelijoille heidän yrityspäivän saunaillassa, jossa muutama uusi jäsenkin onnistuttiin houkuttelemaan Ketkyyn. Omaa toimintaansa hallitus pyrki vuoden aikana kehittämään ottamalla käyttöön wiki-tyyppisen järjestelmän kokousten suunnitteluun ja toiminnan dokumentointiin.

Vuoden aikana järjestettiin kaksi koulutus-/seminaaritilaisuutta, kuusi virkistystapahtumaa sekä yhdistyksen kokoukset keväällä ja syksyllä. Toimintakausi pyörähti käyntiin heti tammikuussa aina ketkyläisten joukossa suuren suosion saaneella stand up:lla Ilokiven Seisomapaikkaklubilla. Maaliskuun alussa oli vuorossa puolen päivän miniseminaari ”Virtualisointi ja Windows 7” –teemalla Agoralla. Ketkyn sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin maaliskuun loppupuolella Hotelli Albassa Mattilanniemessä. Päivällistarjoilun lisäksi kevätkokouksen yhteydessä päästiin kuulemaan Digian Online Services Manager Hessu Järvisen luennointia aiheesta ”Sosiaalinen media yrityksissä”. Toukokuussa käytiin hohtokeilaamassa Hotelli Laajavuoren keilaradalla ja saman kuun loppupuolella Pohjois-Karjalan tietojenkäsittely-yhdistys vieraili Jyväskylässä ja muutama ketkyläinen osallistui heidän yritysvierailulleen Opinsysillä sekä saunailtaan Vivecan saunalla. Vivecan saunalla kuultiin lisäksi muutama mielenkiintoinen sana Metson tietohallinnosta. Perinteinen kesäteatteriesitys käytiin tällä kertaa katsomassa Laajavuoren kesäteatterissa, jossa Teatteri Eurooppa Neljä viihdytti Olavi Virta –musikaalillaan.

Ketkyn loppuvuosi oli kulttuurin täyteinen: lokakuussa käytiin kaupunginteatterissa katsomassa My Fair Lady -musikaali, marraskuussa oltiin jälleen Seisomapaikkaklubilla ja joulukuussa sääntömääräisen syyskokouksen yhteydessä nautittiin Jyväskylän Sinfonian Juhlatunnelmia-konsertista. Vuoden mahdollisesti merkittävimpänä tapahtumana Ketky oli osaltaan toteuttamassa 4.11.2010 järjestettyä Läpi Suomen –tapahtumaa, joka pidettiin yhtäaikaisesti kolmella paikkakunnalla (Jyväskylä, Helsinki ja Rovaniemi) videoneuvottelulaitteiden avulla. Etäseminaari käsitteli luontevasti ubiikkia teknologiaa ja virtuaalipalveluita, mistä pääpuheenvuoron piti Nokian Anssi Vanjoki. Jyväskylä tarjosi seminaariin näkökulman yliopistolta sekä Metson tietohallinnon näkemyksen globaaleista neuvotteluratkaisuista. Tapahtumaan osallistui Jyväskylässä vajaa 40 henkilöä ja palaute oli positiivista niin sisällöstä kuin tekniikan toimivuudestakin.

2011

Puheenjohtaja: Ilkka Varinen
Hallituksen jäsenet: Esa Toivonen, Mikko Aarnio, Antti Paajoki, Perttu Poikonen, Kristiina Ruokoja, Markku Hänninen

Toiminta

Vuosi 2011 oli Ketkyn 39. toimintavuosi ja vuoden aikana järjestettiin 7 jäsentapahtumaa: 4 koulutus-/seminaaritilaisuutta ja 3 virkistystapahtumaa sekä yhdistyksen kokoukset keväällä ja syksyllä.

Vuoden 2011 toiminta käynnistyi 26.2 Stand-Up esityksellä ” Mikä ei tapa – se naurattaa!” Jyväskylän Paviljongissa. Sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 15.3 Hotelli Cumuluksessa Jyväskylän keskustassa. Kokouksen jälkeen Protaconin Kari Ojala piti luennon aiheesta ”Pilvipalveluiden markkinatilanne Suomessa ja kansainvälisesti: Microsoft Online Services, Google Apps ja Oraclen pilvipalvelut. Miksi nämä kaikki tulevat jenkeistä – olisiko suomalaisilla jotain tarjottavaa tälle kentälle?” Luennon jälkeen nautittiin päivällinen ravintola Huviretkessä. Mukana kevätkokouksessa oli 26 Ketkyn jäsentä. Toukokuussa JAMK järjesti pilviseminaarin, missä kerrottiin minkälaisia ratkaisuja SkyNEST-projektissa oli kehitetty. Luento-osuuden jälkeen oli mahdollista tutustua demoesittelyihin. Elokuun alussa järjestettiin perinteinen kesäteatterissa käynti ja esityksenä oli teatteri Eurooppa Neljän musikaali Juice Leskisestä. Syyskuussa käynnistyi Ketkyn ICT-aiheisten iltapäiväluentojen sarja. Ensimmäisen tilaisuuden aiheena oli tietotekniikan projektit luennoitsijana Tietotekniikan liiton hallituksen jäsen Mitro Kivinen. Toisen Ketkyn iltapäiväluennon, joka järjestettiin 27.10, aiheena oli avoin data ja luennoitsijana oli Antti Poikola. Marraskuun alussa järjestettiin Islanninhevosratsastus Laukaan Valkolassa ja tilaisuudessa oli tarjolla myös pientä purtavaa. Kolmas iltapäiväluento järjestettiin marraskuun lopussa. Aiheena olivat opetuspelit ja luennoitsijoina olivat tutkijat Jukka Varsaluoma ja Tuula Nousiainen Agora Game Labista. Vuoden viimeisenä tapahtumana järjestettiin 13.12 sääntömääräinen syyskokous Tietotalolla. Syyskokouksessa lyötiin lukkoon toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2012 sekä päätettiin hallituksen kokoonpanosta. Kokouksen lisäksi tarjolla oli illallinen, jonka jälkeen siirryttiin vielä kaupunginteatterille nauttimaan sirkusteatteriesityksestä. Kokoukseen ja teatteriin osallistui yhteensä 31 ketkyläistä.

Ketkyn stipendien myöntäminen saatiin käynnistettyä vuoden 2011 aikana. Toimintaa varten valittiin keväällä stipenditoimikunta johon kuuluivat edustajat Jyväskylän yliopistosta, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, Jyväskylän ammattiopistosta ja Ketkyn hallituksesta. Stipenditoimikunnan puheenjohtajana toimi Ketkyn hallituksen puheenjohtaja. Tieto stipendien hakumahdollisuudesta julkaistiin 9.5 ja pidennettyyn määräaikaan mennessä (15.10) tuli neljä stipendihakemusta. Stipendien läpikäymisen ja arvioinnin jälkeen stipenditoimikunta päätti palkita kaksi hakemusta rahastipendillä ja kaksi muuta kunniamaininnalla. Päätökset julkistettiin 17.11 ja Keskisuomalainen huomioi julkistuksen näyttävällä artikkelilla. Rahastipendit kunniakirjoineen jaettiin Ketkyn syyskokouksen yhteydessä 13.12 Tietotalolla. Tarkemmat tiedot palkituista löytyvät Stipendirahasto – sivuilta.

2012

Puheenjohtaja: Ilkka Varinen
Hallituksen jäsenet: Esa Toivonen, Mikko Aarnio, Markku Hänninen, Kristiina Ruokoja, Päivi Nummelin, Aki Nieminen

Toiminta

Vuosi 2012 oli Ketkyn 40. toimintavuosi ja siten juhlavuosi. Vuoden aikana järjestettiin 13 jäsentapahtumaa: 6 koulutus-/seminaaritilaisuutta ja 5 virkistystapahtumaa sekä yhdistyksen kokoukset keväällä ja syksyllä. Lisäksi loka-marraskuussa oli Ketkyn 40 vuotiseen toimintaan liittyen asiantuntijaseminaari ja iltajuhla.

Vuoden 2012 toiminta käynnistyi helmikuussa urheilullisesti ystävänpäiväkeilailun merkeissä 14.2 Hutungin liikuntakeskuksessa. TTL:n Roadshow seminaari aiheesta ”Yhteentoimivuutta avoimesti” saapui Jyväskylään 12.3 ja se järjestettiin Protomon tiloissa Ylistönmäellä. Ketkyn sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 21.3 Marttalan tiloissa Jyväskylän keskustassa. Kokouksen jälkeen Jyväskylän yliopiston Markus Salo piti luennon aiheesta ”Mobiilisovellukset”. Luennon jälkeen nautittiin maittava päivällinen Marttalan alakerran suuressa salissa. Mukana kevätkokouksessa oli 21 Ketkyn jäsentä. Ketkyn varapuheenjohtaja osallistui Jyväskylän yliopiston valmistuvien juhlatilaisuuteen 30.3 pitäen tilaisuudessa toisen maljapuheen. 14.4 järjestettiin Ilokivessä stand-up ilta, jossa viihdyttäjinä esiintyivät Rich Lyons, Ismo Leikola ja André Wickström. Ketkyn iltapäiväluennot jatkuivat 15.5 jolloin Johanna Janhonen kävi kertomasta viimeisimmät kuulumiset sosiaaliseen mediaan liittyvistä asioista asiantuntijan näkökulmasta. Kevään viimeisen Ketkyn iltapäiväluennon, joka pidettiin 5.6, aiheena oli ”Ketterät menetelmät työkaluina organisaation kulttuurin muutoksessa” luennoitsijana Mika Korhonen. Frisbeegolfiin käytiin tutustumassa 12.6 Laajavuoren frisbeegolfradalla. Lajin saloihin ketkyläisiä opasti Jyväskylän Liitokiekko ry:n Jussi Valkonen. Perinteinen kesäteatteri järjestettiin 30.7 Laajavuoressa jolloin käytiin katsomassa Tampereen komediateatterin esitystä ”Kuin tuhka tuuleen”. Syksyllä iltapäiväluennot jatkuivat Windows 8 aiheisilla luennoilla. 2.10 aiheena oli sovelluskehitys Windows 8 alustalla josta kertoi Mikael Koskinen Adafy Oy:stä. 28.11 jatkettiin Windows Phone 8 kehitykseen liittyvillä asioilla ja niistä kertoi edelleen Mikael Koskinen Adafy Oy:stä. Vuoden viimeisenä tapahtumana järjestettiin 13.12 sääntömääräinen syyskokous Tietotalolla. Kokouksessa käsiteltiin perinteiseen tapaan sääntömääräiset asiat, kuten mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2013, jäsenmaksujen suuruudet sekä päätettiin hallituksen kokoonpano. Kokouksen jälkeen tarjolla oli illallinen ja lopuksi siirryttiin vielä kaupunginteatterille katsomaan näytelmää Savirannan talossa. Kokoukseen ja teatteriesitykseen osallistui yhteensä 23 ketkyläistä.

Vuoden 2012 stipendien hakuaika oli 23.4 – 31.5.2012 ja määräaikaan mennessä hakemuksia tuli viisi kappaletta. Stipenditoimikunta päätti myöntää yhden stipendin ja kaksi kunniamainintaa. Tarkemmat tiedot palkituista löytyvät Stipendirahasto –sivuilta.

Ketkyn 40-vuotista toimintaa juhlistettiin kahdella tapahtumalla: 30.10 pidetyllä juhlaseminaarilla ja 2.11 pidetyllä vuosijuhlaillallisella. Vuosijuhlaseminaarin aiheena oli ”ICT-alan ekosysteemi ja IT-yrittäjyys Keski-Suomessa tänään” ja se pidettiin Jyväskylän Yliopiston Agoran Martti Ahtisaari-salissa tiistaina 30.10. Seminaarissa oli luentojen lisäksi paneelikeskustelu ja Ketkyn vuoden 2012 stipendin saajan esitelmä palkitusta työstään.

Ketkyn vuosijuhla pidettiin perjantaina 2.11 juhlapaikkana Nikolainkulma. Tilaisuuden ohjelmassa oli aluksi Ketkyn puheenjohtajan alkutervehdys jonka jälkeen nautittiin juhlapäivällinen. Seuraavaksi oli vuorossa TTL:n esittämä juhlatervehdys ja – puhe sekä lopuksi Ketkyn vuoden 2012 stipendin jako.

2013

Puheenjohtaja: Ilkka Varinen
Hallituksen jäsenet: Kristiina Ruokoja, Mikko Aarnio, Päivi Nummelin, Pekka Nurminen, Aki Nieminen

Toiminta

Vuosi 2013 oli Ketkyn 41. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestettiin 10 jäsentapahtumaa: 4 koulutus-/seminaaritilaisuutta ja 4 virkistystapahtumaa sekä yhdistyksen kokoukset keväällä ja syksyllä.

Vuoden 2013 toiminta käynnistyi perinteisesti helmikuussa Stand Up -illalla Ilokivessä 9.2 jolloin katsojia viihdyttävät Ismo Leikola, Pete Kosonen, Toni Jyvälä ja Teemu Kontoniemi. Sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 19.3 Survon kartanossa ja kokouksen jälkeen Jouni Potila piti luennon aiheesta ”Arjen näppärät ohjelmistotyökalut”. Lisäksi Ketkyn tilintarkastaja Petri Korkeamäki kertoi tilintarkastajan palveluista, joita Ketkyn jäsenet voivat hyödyntää. Lopuksi nautittiin maittava päivällinen. Mukana kevätkokouksessa oli 10 Ketkyn jäsentä. Kevään liikunnallinen tapahtuma oli seinäkiipeily eli boulderointi, joka järjestettiin 13.4 Boulderpajassa Seppälässä. Ketky osallistui AgileJKL tapahtumaan 23.4 omalla ständillä. Tapahtumassa oli hyvin osallistujia ja Ketkyn ständillä oli paljon kävijöitä. Kevään viimeinen tapahtuma oli 17.5. järjestetty TTL:n Roadshow aiheesta ”Liiketoiminnan vaatimukset tietohallinnon ja tietoturvan haasteena”, joka pidettiin JAMK:n tiloissa Piippukadulla. Tilaisuuden yhteydessä järjestettiin myös TTL:n 60 vuoden toimintaan liittyvä näyttely. Vuoden 2014 kesäteatteritapahtumana oli 8.8 Teatteri Eurooppa Neljän Duunarimusikaali ”Isältä pojalle” joka esitettiin Kankaan tehtaan historiallisessa miljöössä.

Syyskuu aloitettiin 3.9 pidetyllä Jyväskylän Yliopiston avajaismessuilla, jossa Ketkyn hallituksen jäsenet esittelivät toimintaa Ketkyn ständillä. Tarjolla oli esitteitä, haalarimerkkejä, kaulanauhoja sekä tietoa ajankohtaisista asioista, kuten TTL:n ”loppuvuosi ilmaiseksi” -kampanjasta.11.9 Ketkyn iltapäiväluennot jatkuivat otsikolla ”Saadaanko laatu aikaiseksi testaamalla?” luennoitsijoina Maaret Pyhäjärvi, joka on yksi Suomen testausosaamisen ja verkostojen primus motoreista ja Kaisa Tirkkonen, joka on Kelan järjestelmien testausammattilainen. 9.10 pidettiin Jyväskylän Yliopiston ainejärjestö Linkin saunailta Ilokivellä jossa hallituksen jäsenet kävivät kertomassa TTL:stä ja Ketkyn toiminnasta. Ketky tarjosi myös pientä purtavaa ja juotavaa osallistujille. Tilaisuudessa oli kolmisenkymmentä opiskelijaa. Lokakuun lopussa 31.10 ketkyläiset kävivät katsomassa Jyväskylän kaupunginteatterin esitystä ”Tarpeettomia ihmisiä”. 13.11 oli jälleen Ketkyn iltapäiväluennon vuoro ja tällä kertaa luennon ”Hyökkäystapoja ja menetelmiä verkossa sekä tutustuminen JYVSECTEC:n testaus- ja harjoitteluympäristöön” lisäksi tutustuttiin JAMK:n tiloissa olevaan JYVSECTEC:n tilannehuoneeseen. Ketkyn vuoden 2013 sääntömääräinen syyskokous pidettiin 19.11 ravintola Figaron tiloissa. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, kuten mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2014, sekä päätettiin vuoden 2014 hallituksen kokoonpano. Kokouksen jälkeen tarjolla oli illallinen ja lopuksi tutustuttiin erilaisiin viineihin Figaron laku-viinitastingin avulla. Tilaisuuteen osallistui yhteensä 26 ketkyläistä. Vuoden 2013 viimeisenä tilaisuutena oli 11.12 iltapäiväluento aiheesta liikuntateknologia, jonka piti Panu Moilanen Jyväskylän Yliopistolta.

Vuoden 2013 stipendien hakuaika oli 11.3. – 19.4.2013. Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli yhdeksän kappaletta eli enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Stipenditoimikunta päätti myöntää yhden stipendin ja kolme kunniamainintaa. Stipendi ja kunniamaininnat jaettiin Agora ICT-foorumissa 12. kesäkuuta. Tarkemmat tiedot palkituista löytyvät Stipendirahasto –sivuilta.

Tapahtumien lisäksi hallitus järjesti jäsenille ja sidosryhmille workshop-tyyppisiä kokouksia, joissa etsittiin keinoja Ketkyn toiminnan kehittämiseksi. Tuloksia tullaan hyödyntämään hallituksen kokouksissa.

Yhteistyötä Jyväskylän yliopiston Profit-hankkeen kanssa jatkettiin myös vuonna 2013. Ketkyn jäsenet saavat tietoa hankkeeseen liittyvistä tapahtumista ja koulutuksia sekä pääsevät osallistumaan erikoishinnalla hankkeen järjestämiin maksullisiin tilaisuuksiin (osa tilaisuuksista on maksuttomia).

2014

Puheenjohtaja: Katri Minkkinen
Hallituksen jäsenet: Ilkka Varinen, Mikko Aarnio, Päivi Nummelin, Pekka Nurminen, Aki Niemi, Miia Laitinen

Toiminta

Vuosi 2014 oli Ketky:n 42. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestettiin 10 jäsentapahtumaa: 6 koulutus-/seminaaritilaisuutta ja 2 virkistystapahtumaa sekä yhdistyksen kokoukset keväällä ja syksyllä.

Vuoden 2014 toiminta käynnistyi helmikuussa Stand Up -illalla Ilokivessä 8.2, jolloin katsojia viihdyttävät Andre Wickström, Mika Eirtovaara, Henric Chezek ja Matti Patronen. Ketkyn sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 12.3 Laajavuoressa jonka jälkeen ruokailtiin Laajavuoren herkullinen buffetpäivällinen sekä ruokailun jälkeen keilaitiin. Tapahtumaan osallistui 17 jäsentä. 28.3 – 30.3 järjestettyyn Instanssi-tapahtumaan Ketky tarjosi ilmaisen sisäänpääsyn tai konepaikan ketkyläisille. 22.4 oli ensimmäinen iltapäiväluento jonka aiheena oli kyberturvallisuus ja Suomen puolustaminen. Luennoitsijana on eversti Mikko Heiskanen Puolustusvoimien Johtamisjärjestelmäkeskuksesta. Luennolla käsiteltiin kyberturvallisuutta ja Suomen puolustamista myös paikallisesta näkökulmasta. Lisäksi luennolla esiteltiin Puolustusvoimien Johtamisjärjestelmäkeskusta organisaationa.
9.6 tutustuttiin geokätkeilyn saloihin jolloin Mila Auvomaa Jyväskylän Latu ry:stä kertoi ja opasti uuden harrastuksen pariin tiiviissä parin tunnin paketissa. Ensimmäinen tunti oltiin luokassa ja käytiin läpi teoriapuolta ja toinen tunti harjoiteltiin kätköilyä Seminaarimäen ympäristössä.

9.8 järjestettiin tutustuminen asuntomessuille Äijälänrantaan. Asuntomessualueelle saapumisen yhteydessä oli noin kymmenen minuutin esittely Jyväskylän yliopistossa kehitetystä koirateknologiasta. Ketkyn iltapäiväluennot jatkuvat 24.9 ja aiheena on ITIL, joka on ollut jo 25 vuoden ajan eniten käytetty IT-palveluiden hallinnan viitekehys. Se tarjoaa yhtenäisen joukon kansainvälisten julkisen ja yksityisen sektorin yrityksien parhaita käytäntöjä kaiken kokoisille yrityksille. TeliaSoneran ITIL-asiantuntijan Hannamari Pärnänen piti käytännönläheisen esityksen ITIL:stä ja sen mahdollisuuksista.
23.10 iltapäiväluennon aiheena oli Javascript ohjelmointi. Luennolla käsiteltiin Javascriptin perusteet, kirjastot ja käytäntöjä. Luento tarjosi myös perehdytyksen Javascript ohjelmointiin ja Javascriptin hyödyntämiseen dynaamisissa Web-sivuissa. Luennoitsijana toimii Panu Oksala Adafy Oy:stä. 19.11 pidettiin Ketkyn sääntömääräinen syyskokous. Kokouksen jälkeen on ruokailu ja ruokailun jälkeen siirryttiin Huoneteatterille katsomaan esitystä ’kahden herran palvelija’. 4.12 oli vuoden viimeinen iltapäiväluento kuvankäsittelystä, jolloin perehdyttiin Adoben Photoshop Lightroomin toimintaan ja ominaisuuksiin. Luennoitsijana toimi tietokirjailija ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun lehtori Mika Karhulahti joka on kirjoittanut kolme kirjaa sekä lukuisia valokuvaus-, kuvankäsittely- sekä tietotekniikka-aiheisia lehtiartikkeleita.

Vuoden 2014 stipendien hakuaika oli 13.1. – 14.2.2014. Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli kahdeksan ja stipenditoimikunta päätti myöntää neljä stipendiä. Stipendit jaettiin ICT tulevaisuuspäivässä Dynamossa 8.4 Tarkemmat tiedot palkituista löytyvät Stipendirahasto –sivuilta.

Yhteistyötä Jyväskylän yliopiston Profit-hankkeen kanssa jatkettiin myös vuonna 2014. Ketkyn jäsenet saavat tietoa hankkeeseen liittyvistä tapahtumista ja koulutuksia sekä pääsevät osallistumaan erikoishinnalla hankkeen järjestämiin maksullisiin tilaisuuksiin (osa tilaisuuksista on maksuttomia).

2015

Puheenjohtaja: Katri Minkkinen
Hallituksen jäsenet: Ilkka Varinen, Mikko Aarnio, Päivi Nummelin, Aki Niemi, Miia Laitinen, Pauli Kujala, Ari Tuhkala

Toiminta

Vuosi 2015 oli Ketky:n 43. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestettiin 12 jäsentapahtumaa: 4 koulutus-/seminaaritilaisuutta, 3 yritysesittelyä ja 3 virkistystapahtumaa sekä yhdistyksen kokoukset keväällä ja syksyllä.

Vuoden 2015 toiminta käynnistyi Tivian kanssa yhteistyössä järjestetyllä Road Showlla 26.1. Kaikille avoin tilaisuus järjestettiin uudistetuissa Technopoliksen Innova –talon kokoustiloissa. Tapahtuman aiheena oli Digitaalisuus ja aluksi Moonsoftin toimitusjohtaja Juha Piispa esitti havainnollistavien esimerkkien kautta, mitä uusia mahdollisuuksia sovelluskehitys on tuonut tullessaan. Valtorin toimitusjohtaja Kari Pessi puolestaan kertoi Valtorin toiminnasta valtionhallinnon palveluiden digitalisoimiseksi. Seuraavaksi oli vuorossa Stand Up –ilta Ilokivessä 7.3 jonka aikana ketkyläisiä viihdyttävät Heikki Vilja, André Wickström, Helena Pöllänen ja Jonathan Fanta. Ketkyn iltapäiväluennot jatkuivat 17.3 aiheella Johtamisen näkökulma kyberturvallisuuteen. JAMK:n Mika Karjalaisen esitelmässä käytiin läpi kyberturvallisuuden johtamisen vaatimuksia ja käytössä olevia työkaluja. Ketkyn sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 26.3. Finnkinon elokuvateatterissa. Kokouksen jälkeen oli elokuvaesitys Imitation Game joka oli kaikille avoin. Ennen elokuvaa kaikille osallistujille jaettiin Tivia kasseja, joissa oli esitteitä Tiviasta ja Ketkystä sekä muutama Talentumin lehti. Kokouksessa oli 18 osallistujaa ja elokuvaa oli katsomassa 55 henkilöä. Tilaisuudessa julkistettiin myös kevään jäsenhankintakampanja. 8.4 oli vierailu ja opastettu tutustuminen Suomen Tietojenkäsittelymuseoyhdistyksen tiloihin ja kokoelmiin Kanavuoressa. Vierailun jälkeen käytiin ampumassa Armorian Kanavuoren ATC-koulutusradalla muutama kierros vapaavalintaisilla aseilla. 12.5 oli Pentti Salmelan pitämä iltapäiväluento aiheesta Hiljainen tieto, innovaatio ja IT. Kevään viimeisenä tapahtumana järjestettiin 6.6 tutustuminen Laajavuoren hiihtokeskuksen alueelle rakennettuun köysipuistoon. Puistossa on köysiratoja puiden lomassa, jotka vaativat tasapainoa ja uskallusta.

Syksyn tapahtumat aloitettiin 23.9 jolloin Ketkyläisillä oli mahdollisuus osallistua kyberturvallisuusmessuille yhdessä Tietoturvan ainejärjestön kanssa. Tapahtumassa oli messuihin tutustumista, tietoiskuja ja luentoja sekä tutustuminen Jyvsectecin osastolle ja illalla coctailtilaisuus. 8.10 pidettiin Ketkyn syyskokous jonka jälkeen oli ruokailu ja teatteriesitys Jekyll & Hyde. Osallistujia kokouksessa oli 21 ja teatterissa 23. Yritysvierailu Magister Solutioniin, joka sai Ketkyn stipenditoimikunnan tunnustusmaininnan vuonna 2015, järjestettiin 21.10. Magister Solutions on innovatiivinen ja menestyvä kansainvälistä liiketoimintaa tekevä keskisuomalainen IT-alan yritys ja se tarjoaa palveluja ja ratkaisuja sekä tuotekehitykseen, testaukseen, koulutukseen että ohjelmistopuolelle. 10.11 oli vuorossa yritysvierailu Polarille heidän omissa tiloissa Grafila-rakennuksessa Laukaantie 4:ssä. Yritysesittelyssä pääaiheena on Polarin Flow-palvelu, jota kehitetään Polarin Jyväskylän toimipisteessä. Vuoden viimeisenä tapahtumana oli 7.12 tutustuminen Jyväskylän yliopiston Monitieteiseen Aivotutkimuskeskukseen. Keskeisiä keskuksen tutkimuslinjoja ovat mm. oppiminen ja sen ongelmat sekä musiikin, liikunnan ja fyysisen harjoittelun vaikutukset ihmisen ja aivojen toimintaan. Aivotoiminnan muutoksen kuvaaminen, muuttuvat aivot, on eri tieteenaloja yhdistävä teema. Aivotutkimuslaboratorioon on keväällä 2015 keskeisenä uutena hankintana sijoitettu aivomagneettikäyrä, magnetoenkefalografia (MEG).

Vuoden 2015 stipendien hakuaika oli 19.1. – 22.2.2015. Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli kymmenen ja stipenditoimikunta päätti myöntää kolme stipendiä ja kolme kunniamainintaa. Stipendit jaettiin Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan isännöimillä tietojenkäsittelytieteen päivillä 5.6. Tarkemmat tiedot palkituista löytyvät Stipendirahasto –sivuilta.

Ketky teki yhteistyösopimuksen Dumppi ry:n (Jyväskylän yliopiston Tietojenkäsittelytieteiden laitoksen ainejärjestö) kanssa. Sopimus on voimassa 31.12.2016 asti.

2016

Puheenjohtaja: Katri Minkkinen
Hallituksen jäsenet: Ilkka Varinen, Päivi Nummelin, Antti Paajoki, Ari Tuhkala, Miia Laitinen, Pauli Kujala

Toiminta

Vuosi 2016 oli Ketky:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestettiin 11 jäsentapahtumaa: Tivia Road show, 3 koulutus-/seminaaritilaisuutta, 1 yritysesittely ja 4 virkistystapahtumaa sekä yhdistyksen kokoukset keväällä ja syksyllä.

Vuoden 2016 ensimmäinen tapahtuma oli 6.2 perinteinen Stand-up ilta Seisomapaikkaklubilla joka oli tällä kertaa poikkeuksellisesti Pub Katseessa. Esiintyjinä olivat MC Iikka Kivi, Anders Helenius, Ida Grönlund, Tommi Ylimmäinen ja Esa ”Lisuliini” Kauranen. Paikalla oli 20 ketkyläistä tai avecia. 9.3 kävimme tutustumassa IoT –laboratorioon Jyväskylän Yliopistolla. Esittelyn jälkeen näytettiin käytännön työskentelyä tutkimuslaboratoriossa. Paikalla oli 17 ketkyläistä. 14.3 järjestettiin mahdollisuus osallistua etänä ICT Leaders Finlandin järjestämään IoT (Internet of Things) aiheiseen tapahtumaan, mutta heikon osallistujamäärän takia etämahdollisuus peruttiin. Ketkyn sääntömääräinen kevätkokous ja siihen liittynyt ruokailu pidettiin 30.3 Laajavuoressa. Kevätkokouksessa oli 18 henkilöä ja sen jälkeen oli mahdollista nauttia Laajavuoren kylpylän rauhasta. 19.5 pidettiin Tivian, Jykesin, Jyväskylän Yliopiston ja Ketkyn yhteistyönä järjestämä Tivia Road Show aiheesta ”Digitaalinen tulevaisuus, tietoturva sekä kriisiviestintä”. Tilaisuudessa jaettiin myös Stipendirahaston vuoden 2016 tunnustuspalkinnot. 6.6. järjestettiin iltaristeilykierros Vaajakosken kanavalle m/s Suomen Suvi –laivalla sisältäen illallisen. Paikalla oli 30 ketkyläistä.

Syyskauden aluksi suunnitellut kaksi tilaisuutta jouduttiin peruuttamaan vähäisen osallistujamäärän takia. 18.8 oli tarkoitus järjestää Firstbeat -esittely, frisbeegolf ja saunailta Ladun Majalla sekä 25.10 Keski-Suomen ICT alan työpaikkaseminaari mutta näitä ei siis pidetty. 2- 3.11 Ketkyllä oli Tivian ja Tietoturva ry:n kanssa yhteinen esittelypiste Kyberturvallisuusmessuilla. Tilaisuus onnistui hyvin, sillä uusia jäseniä saatiin 5 henkilöä. Ketkyn sääntömääräinen syyskokous pidettiin 12.11 Sokos Hotelli Paviljongin takkahuoneessa jossa oli järjestetty myös ruokailu. Kokouksen ja päivällisen jälkeen ennakkoon ilmoittautuneille oli tarjolla Paviljongissa Ismo Leikolan stand-up esitys ”Hyvät naiset ja herrat”. Osallistujia kokouksessa ja stand-upissa oli 24 henkilöä.

Ketky oli myös mukana järjestämässä Pekka Neittaanmäen 65-vuotissyntymäpäiväseminaaria, joka pidettiin 14.4 Jyväskylän Yliopistolla Agora –rakennuksessa, yhteistyössä Jyväskylän Yliopiston kanssa. Seminaariin liittyi myös varainhankintatapahtuma, johon Tivia ja Ketky osallistuivat molemmat 500 euron lahjoituksella.

Syksyllä tehtiin jäsenkysely johon vastasi 33 henkilöä. Kyselyn perusteella jäsenet olivat tyytyväisiä järjestettyihin tapahtumiin. Tiedottamiseen toivottiin terävyyttä ja some –kanavien parempaa hyödyntämistä. Koulutustapahtumat kiinnostavat esim. iltapäiväluentojen merkeissä ja yritysesittelyjä toivottiin lisää.

Ketkyn markkinointimateriaalin uudistusta jatkettiin vuoden aikana, Web-sivujen uusimistyö jatkui Tivian tukemana sekä paperisista esitteistä tehtiin kaksikin uutta versioita eri messutapahtumiin.

Vuoden 2016 stipendien hakuaika oli 18.1. – 22.2.2016. Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli viisi ja stipenditoimikunta päätti myöntää kolme stipendiä ja yhden kunniamaininnan. Stipendit jaettiin Tivian, Jykesin, Jyväskylän Yliopiston ja Ketkyn yhteistyönä järjestämässä Tivia Road Showssa 19.5. Tarkemmat tiedot palkituista löytyvät Stipendirahasto –sivuilta.

Muusta toiminnasta voidaan mainita osallistuminen Jyväskylän Yliopiston IT tiedekunnan valmistujaistapahtumaan (publiikki) maaliskuussa, osallistuminen Dumppi ry:n järjestämään DuunIT messuille Agoralla Ketkyn omalla ständillä sekä Suomen tietojenkäsittelymuseoyhdistyksen toiminnan tukeminen avustuksella museon ylläpitoon Kanavuoressa.

2017

Puheenjohtaja: Antti Paajoki
Hallituksen jäsenet: Katri Minkkinen, Ilkka Varinen, Päivi Nummelin, Pauli Kujala, Sanna Paajoki, Paula Puhilas, Tapani Krats, Kristiina Ruokoja
Liittokokousedustajat: Pekka Nurminen, Katri Minkkinen

Toiminta

Vuosi 2017 oli Ketky:n 45. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestettiin 13 jäsentapahtumaa: 3 koulutus-/seminaaritilaisuutta, 5 yritysvierailua ja 3 virkistystapahtumaa sekä yhdistyksen kokoukset keväällä ja syksyllä. Muutama suunniteltu tapahtuma peruutettiin vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Vuoden 2017 ensimmäinen tapahtuma oli 23.1 järjestetty yritysvierailu Firstbeat Technologies Oy:lle jossa esiteltiin yrityksen tiloja ja toimintaa 19 ketkyläiselle. 16.2 pidettiin Git-koulutus johon osallistui 9 ketkyläistä. 23.2 vierailtiin SC5 -yrityksessä, jossa asiantuntijaluentojen aiheina olivat ”Serverless-arkkitehtuurit” ja ”Machine Learning”. Tilaisuuteen osallistui 8 ketkyläistä. Ketkyn sääntömääräinen kevätkokous ja siihen liittynyt Stand-up ilta pidettiin 11.3 Seisomapaikka-klubilla. Kokouksessa oli 17 ja Stand-up illassa 22 osallistujaa. 10.4 vieraili 8 ketkyläistä Relator Oy:ssä, jossa asiantuntijaluentojen aiheina olivat ”Tietoturvan hallinnan haasteet” sekä ”Tietoturvallinen ohjelmistokehitys”. 26.4 pidettiin tietoturva-aiheinen teemapäivä jossa aamulla järjestimme yhdessä Keski-Suomen Kauppakamarin kanssa tapahtuman aiheesta ”Tietosuoja-asetuksen tuomat mahdollisuudet”, sekä iltapäivällä osallistuimme etänä Samlinkin tiloista KAOS:n (Kokonaisarkkitehtuurin osaamisyhteisö) tietosuoja- ja informaatioarkkitehtuuriaiheiseen seminaariin. Aamupäivän tapatumaan osallistui 3 ketkyläistä. Kevätkauden viimeisenä tapahtumana järjestettiin 10.6 liikuntatapahtuma ja ruokailu Peurungassa, jossa oli mahdollista harrastaa keilausta, frisbeegolfia sekä uintia. Liikkumassa oli 17 ketkyläistä.

Syyskausi avattiin 7.9 yritysvierailulla Airbus DS Finland Oy:n tiloihin Jyväskylässä, jossa 13 ketkyläistä tutustui yrityksen toimintaan ja sen tuotteisiin. 12.10 oli vuorossa iltapäiväseminaari aiheesta ”Tekninen velka” luennoitsijana Jaana Lehojärvi. Tilaisuudessa oli myös Softagram Oy:n Ville Laitila esittelemässä käytännön työkaluja ja kokemuksia teknisen velan hallintaan. Seminaarissa oli 11 osallistujaa. Sääntömääräinen syyskokous ja siihen liittynyt ruokailu pidettiin 20.10 Wanhassa Fredassa. Kokoukseen osallistui 21 ketkyläistä. Kokouksen jälkeen oli Huoneteatterin esitys ”Sarasvatin hiekkaa” jota oli katsomassa 23 henkilöä. Vuoden viimeinen tapahtuma oli 2.11 vierailu Hacklab Jyväskylä ry:n tiloihin, jossa 5 ketkyläistä pääsi tutustumaan heidän työtilaansa ja siellä menossa oleviin projekteihin.

Vuoden 2017 stipendien hakuaika oli 1. – 30.9.2017. Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli viisi ja stipenditoimikunta päätti myöntää kaksi palkintoa opinnäytetöistä, yhden kunniamaininnan sekä yhden työelämän tunnustuspalkinnon. Palkinnot jaettiin juhlallisesti Jyväskylän yliopiston IT-alan koulutuksen 50-vuotispäivän juhlatilaisuudessa perjantaina 17.11. Tarkemmat tiedot palkituista löytyvät Stipendirahasto –sivuilta.

Vuoden 2017 yhtenä painoalueena oli viestinnän kehittäminen. Jäsentiedotteiden systematiikkaa parannettiin ja tapahtumista viestittiin aiempaa monikanavaisemmin sosiaalista mediaa käyttäen. Myös esitys- ja painomateriaaleja päivitettiin messuilla ja tapahtumissa käytettäviksi. Lisäksi Hallituksen sisäisessä viestinnässä otettiin käyttöön uusia työkaluja kuten WhatsApp ja Trello.

Myös muu toiminta jatkui aktiivisena. Yritysten kanssa yhteistyö tapahtui pääasiassa yritysvierailujen muodossa. Uutta yhteistyötä aloitettiin Keski-Suomen Kauppakamarin kanssa yhden yhteisen tapahtuman merkeissä, sekä keskusteluyhteyksiä avattiin sekä JES:n (Jyväskylä Entrepreneurship Society) että Peliosuuskunta Expan kanssa. Opiskelijajärjestöjen Dumppi ry:n (Jyväskylän yliopisto) ja Linkki Jyväskylä ry:n (Jyväskylän yliopisto) yhteistyösopimuksia pidettiin yllä sekä osallistuttiin oppilaitosten rekrytointitapahtumiin. Ketky oli mukana myös Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunnan valmistujaistapahtumassa (publiikki). Lisäksi tuettiin Suomen tietojenkäsittelymuseoyhdistyksen toimintaa avustuksella museon varastotilojen ylläpitoon Kanavuoressa.

2018

Puheenjohtaja: Antti Paajoki
Hallituksen jäsenet: Tapani Krats, Pauli Kujala, Hannu Klemetti, Paula Puhilas, Sanna Paajoki, Ilkka Varinen, Timo Piiparinen
Liittokokousedustajat: Tapani Krats

Toiminta

Vuosi 2018 oli Keski-Suomen tietojenkäsittely-yhdistys ry:n (Ketky) 46. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestettiin 10 jäsentapahtumaa: 4 koulutus-/seminaaritilaisuutta, 3 yritysvierailua (yksi näistä yhdistetty seminaariin) ja 4 virkistystapahtumaa sekä yhdistyksen kokoukset keväällä ja syksyllä.

Vuosi aloitettiin 16.1. Tietoturva ry:n järjestämällä ”Tietosuoja 2018 – ajatuksia Tietosuojavaltuutetun näkökulmasta” seminaarilla, josta oli järjestetty etäyhteys Jyväskylän yliopiston tiloihin. Tilaisuus oli avoin myös muille kuin Ketkyn jäsenille. Vuoden toinen tapahtuma järjestettiin 28.2. yhdistettynä yritysvierailuna ja etäseminaarina SoulCore Oy:llä. SoulCorelta oltiin etäyhteydellä yhteydessä pääkaupunkiseudulla järjestettävään GDPR- eli tietosuoja-asetusaiheiseen seminaariin. Myös maaliskuun tapahtumana oli yritysvierailu, tällä kertaa Protacon Solutions Oy:n tiloissa. Jaakko Kaski ja Tommi Särkkä kertoivat digitaalisen projekti- ja palvelutuotannon organisoitumisesta Protaconilla. Maaliskuun tapahtumia olivat sääntömääräinen kevätkokous Bistro Sopassa sekä keilaus- ja biljardi-ilta Hollywood Bowling & Billiardsissa 19.3.2018. Kevätpuolen tapahtumatarjonnan päätti Tekoäly ja robotiikka -aiheinen TIVIAn etäseminaari, johon osallistuimme etänä Agora-rakennuksella Jyväskylän yliopiston tiloista.

Syyskausi avattiin 25.8.2018 liikuntatapahtumalla. Vierailimme Nyrölän laavulla ja luontopolulla lämpimänä Suomen luonnon päivänä. 3.9.2018 vierailimme Jyväskylässä rakenteilla olevan Sairaala Novan showroomissa. Pääsimme tutustumaan mm. sairaalan sisätilojen 3D-malliin virtuaalilasien ja kehittämispäällikkö Tiina Ahon avustuksella. Teknologia-asiantuntija Kari Varvikko esitteli uuden sairaalan ICT-ratkaisuja ja niihin liittyviä haasteita. Sääntömääräinen syyskokous pidettiin 4.10.2018 Jyväskylän yliopiston tiloissa. Kokouksen jälkeen kävimme viereisessä Ilokivessä Stand Up Jyväskylän avajaisklubilla. 11.10.2018 osallistuimme jälleen etänä seminaariin Agoralta. Tällä kertaa TIVIAn seminaarin aiheena oli ”Käyttöliittymät kilpailukykytekijänä”. Vuoden viimeinen tapahtuma pidettiin 4.12.2018. Ketkyn pikkujoulut järjestettiin pakohuone Mysteerissä. Pakohuoneista pois päästyämme kävimme vielä asiaankuuluvasti glögeillä.

Tunnustuspalkintoja ei jaettu vuonna 2018.

Yritysten kanssa yhteistyö oli aktiivista pääasiassa yritysvierailujen yhteydessä ja tapahtumia saatiin järjestettyä hyvin ja mielenkiintoa riitti molemmin puolin. Ketky osallistui kahteen oppilaitosten rekrytointitapahtumaan vuoden aikana. Edustusta oli sekä ”Työpäivä”-messuilla tammikuussa Jyväskylän ammattikorkeakoululla että CreateITSeppä -tapahtumassa naistenpäivänä maaliskuussa. Opiskelijajärjestöjen Dumppi ry:n (Jyväskylän yliopisto) ja Linkki Jyväskylä ry:n (Jyväskylän yliopisto) kanssa pidettiin yllä yhteistyösopimuksia, ja molempien tahojen uusille opiskelijoille toimitettiin Ketky- ja TIVIA-aiheisia materiaaleja opiskelujen alkuun. Ketkyltä oli myös edustusta Dumppi ry:n 50-vuotisjuhlassa. Ketky tuki myös Suomen tietojenkäsittelymuseoyhdistyksen toimintaa avustuksella museon varastotilojen ylläpitoon Kanavuoressa.

Nice ICT siirtyi Ketkyn alaiseksi naisverkostoksi vuoden 2018 keväällä, josta lähtien markkinointia on tehty yhteisesti, ja tapahtumailmoittautumiset on toteutettu Ketkyn www-sivujen kautta. Ketkyn jäsenille on etuja tapahtumissa. Lähtökohtana verkoston toiminnalle on avoimuus ja mahdollisuus osallistua tapahtumiin sitoumuksetta, ja lisäetuja annetaan Ketky ry:n ja TIVIAn jäsenille. Nice ICT -verkosto järjesti kuusi tapahtumaa kevätkaudella ja neljä tapahtumaa syyskaudella täydentäen Ketkyn tapahtumatarjontaa.

2019

Puheenjohtaja: Antti Paajoki
Hallituksen jäsenet: Tapani Krats, Pauli Kujala, Paula Puhilas, Sanna Paajoki, Ilkka Varinen, Jarmo Syvälahti
Liittokokousedustajat: Katri Minkkinen

Toiminta

Vuosi 2019 oli Keski-Suomen tietojenkäsittely-yhdistys ry:n (Ketky) 47. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestettiin 7 jäsentapahtumaa: 1 koulutus-/seminaaritilaisuus, 3 yritysvierailua ja 3 virkistystapahtumaa sekä yhdistyksen kokoukset keväällä ja syksyllä. Yksi suunniteltu tapahtuma peruutettiin vähäisen ilmoittautujamäärän vuoksi ja Nice ICT-verkostossa järjestettiin lisäksi 9 tapahtumaa.

Vuosi aloitettiin 10.1.2019 vierailulla Suomen Tietokonemuseon uusiin tiloihin Kanavuoressa. Museosta löytyi Ketkyläisille mm. suomen ensimmäisiä tietokonemalleja ja tarinoita niiden takaa. Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin tällä kertaa Laukaassa 17.3.2019. Itse kokous sisältäen buffet-ruokailun pidettiin Tupaswillassa. Kokousta ennen halukkailla oli mahdollisuus osallistua teatterivierailulle Kanavateatteriin, jossa esityksenä oli ”Tyttö ja Varis”. Toukokuussa järjestimme 27.5.2019 ”XR- ja sen mahdollisuudet” vierailun Jyväskylän ammattikorkeakoululle, jossa osallistujat pääsivät tutustumaan ja kokeilemaan erilaisia VR (virtual reality, virtuaalitodellisuus), AR (augmented reality, lisätty todellisuus) ja MR (mixed reality, sekoitettu todellisuus) -sovellutuksia. Kevätkauden päätti liikuntapäivä Laajavuoressa lauantaina 15.6. Kesäinen keli antoi oivat puitteet Laajavuoren seikkailupuistossa tapahtuvaan urheiluun yläilmoissa.

Syyskausi avattiin 20.8. koulutustapahtumalla. Jyväskylän ammattikorkeakoulun Jarmo Viinikanoja piti Ketkyläisille käytännönläheisen koulutuksen Docker-konttiteknologiaan ja sen hyötyihin. Ketkyläiset saivat ennakkomaistiaisia Jyväskylään 2020 avattavasta Digi- ja Game Centeristä 14.11.2019, kun projektipäällikkö Hanna Hauvala ja Tuomas Roininen tulivat esittelemään hankkeen tilannetta. Digi- ja Game Centerissa tullaan toteuttamaan erittäin monipuolisia peli- ja digialan tapahtumia siellä vakituisesti majailevien yritysten ja tutkimusyksikköjen lisäksi. Sääntömääräinen syyskokous järjestettiin 23.11.2019 Nikolainkulman Vihreässä Salongissa. Sääntömääräisten asioiden lisäksi esityslistalla oli sääntöjen ja nimen muuttaminen. Historiallisen päätöksen jälkeen muuttaa yhdistyksen nimi TIVIA Keski-Suomeksi, ruokailtiin vielä kunnolla. Syyskokouksen jälkeen ilta jatkui Huoneteatterille, jossa katsojia viihdytti näytelmä ”39 askelta”.

Vuoden aikana tehtiin päätös yhdistyksen nimen muuttamisesta muotoon ”TIVIA Keski-Suomi”. Asia käsiteltiin virallisesti yhdistyksen syyskokouksessa 23.11.2019, jossa asiasta päätettiin yksimielisesti. Tarvittavat rekisterimuutokset laitettiin Patentti- ja rekisterihallintoon vireille, joka vahvistikin uudet säännöt ja nimimuutoksen tilikauden jälkeen 19.2.2020. Vuoden lopussa yhdistyksellä oli jäseniä yhteensä 253.

Vuoden 2019 tunnustuspalkinnot päätettiin jättää jakamatta.

Yritysten kanssa yhteistyö oli aktiivista pääasiassa yritysvierailujen yhteydessä. Tapahtumia saatiin järjestettyä hyvin ja mielenkiintoa riitti molemmin puolin. Edustusta oli myös sekä ”Työpäivä”-messuilla tammikuussa Jyväskylän ammattikorkeakoululla, Jyväskylän yliopiston ITtiedekunnan naistenpäivän tapahtumassa, sekä Conthrive 2019 -hackathon tapahtumassa maaliskuussa.

Nice ICT -verkosto järjesti neljä tapahtumaa kevätkaudella ja viisi tapahtumaa syyskaudella täydentäen Ketkyn tapahtumatarjontaa.