Vuodet 2020->

2020

Puheenjohtaja: Tapani Krats
Hallituksen jäsenet: Antti Paajoki, Pauli Kujala, Miika Nurminen, Sanna Paajoki, Ilkka Varinen, Ilona Lapinkylä, Markku Hänninen
Liittokokousedustajat: Esa Toivonen

Toiminta

TIVIA Keski-Suomi ry on perustettu vuonna 1972, joten 2020 oli sen 48. toimintavuosi. Yhdistyksen alkuperäinen nimi vaihtui virallisesti Keski-Suomen tietojenkäsittely-yhdistys ry:stä TIVIA Keski-Suomi ry:ksi syyskokouksen 2019 päätöksen ja Patentti- ja rekisterihallituksen 19.2.2020 hyväksynnän mukaisesti.

Vuonna 2020 alkanut koronapandemia vaikutti yhdistyksen toimintaan dramaattisesti siten, että hyvin monet suunnitellut tapahtumat jouduttiin perumaan, siirtämään eteenpäin tai muuttamaan etätapahtumiksi. Varsinkin NiceICT-verkosto kunnostautui etätapaamisten järjestämisessä.

Tammikuussa NiceICT teki yritysvierailun Magister Solutionsille. Tällöin yritysvierailut vielä onnistuivat. Helmikuussa pidimme hallituksen kanssa ideointipäivän ja suunnittelimme tulevan vuoden tapahtumia. Ensimmäinen niistä oli osallistuminen JAMK Työpäivään, missä esittelimme TIVIA:n toimintaa ja pyrimme rekrytoimaan uusia jäseniä. NiceICT code club vieraili Cinialla aiheenaan Konenäkö -kuvantunnistus ja kävi myös yritysvierailulla Soulcore:lla. Yhdistyksen yritysvierailuna tutustuimme 2M-IT Oy:n toimintaan. Myös stipenditoimikunta aloitti toimintansa. Maaliskuussa pandemia iski ja NiceICT:n suunnittelema Huijarisyndrooma -tapahtuma jouduttiin siirtämään ja yhdistyksen kokoukset siirrettiin etäkokouksiksi. Myös suunniteltu kevätkokous jouduttiin siirtämään huhtikuulle.
Huhtikuussa NiceICT järjesti etäkokous -workshopin ja etätutustumisen Qvantelille. Yhdistys järjesti kevätkokouksen etäkokouksena. Toukokuussa järjestettiin etätyöskentely -workshop. Kesäkuussa pandemia alkoi rauhoittumaan ja uskalsimme järjestää Jyväs-Golfin kanssa ohjatun lajiin tutustumisen, turvavälit huomioon ottaen.

Elokuussa järjestimme Tuomiojärven rannalla ohjatun SUP -lautailu -illan saunoineen. Keli oli aurinkoinen ja iltapäivä oli viimeisiä kesän lämpöisiä päiviä, joten tästä jäi erittäin hyvä muisto kesästä. Tämä jäi valitettavasti viimeiseksi fyysiseksi tapaamiseksi jäsenten välillä tänä vuonna. Syyskuussa NiceICT järjesti keväältä siirretyn Huijarisyndrooma -etätapahtuman, joka oli täyteen varattu ja uusintaa jäädään kaipaamaan. Yhdistys yritti järjestää frisbeegolf -tapahtuman, mutta tämä ei saanut jäseniä liikkeelle, joten se peruttiin. Lokakuu ja marraskuu jäivät ilman tapahtumia, mutta Joulukuussa järjestimme TIVIA Keski-Suomi ry:n syyskokouksen etäkokouksena. Kokouksen viihdeohjelma korvattiin etäjärjestelyin eli Kotipizzan ja Ismo Leikolan livetaltiointi -lahjakorttien avulla.

Yhdistyksen stipenditoimikunta jakoi neljä stipendiä ja kaksi kunniamainintaa (tarkemmat tiedot Stipendirahasto-sivulta).

2021

Puheenjohtaja: Paula Puhilas
Hallituksen jäsenet: Antti Paajoki, Tapani Krats, Miika Nurminen, Markku Hänninen, Jaakko Kaski, Jaana Kuula
Liittokokousedustajat: Esa Toivonen

Toiminta

Tivia Keski-Suomen 49. toimintavuosi alkoi kevätkokouksella. Toimintavuosi oli edelleen koronapandemian rajoittama, ja vuonna 2021 järjestettiinkin kevät- ja syyskokousten lisäksi kaksi virkistystapahtumaa ja kaksi yritysvierailua.

  • Vuoden ensimmäinen tapahtuma oli yhdistyksen kevätkokous, joka järjestettiin etäkokouksena 31.3.2021. Perinteinen ruokailu korvautui ravintola Taikurin lahjakorteilla. Kevätkokouksen lopuksi kuultiin asiantuntijapuheenvoro XR:n (laajennetun todellisuuden eri muodot, VR, AR, MR) mahdollisista
    käyttökohteista erilaisista XR-sovelluksista.
  • Toukokuussa (20.5.2021) teimme etävierailun Jyväskyläläiseen Howspace-yritykseen.
  • Kesäkuussa (1.6.2021) järjestettiin virkistystapahtuma Frisbeegolfin merkeissä Naissaaressa.
  • Elokuussa (18.8.2021) järjestimme webinaarin aiheella “Ihmisenä kasvun taidot työelmässä”, kasvupsykologi Elina Lillstrangin johdolla.
  • Syyskuussa (30.9.2021) teimme yritysvierailun Aiwo Digitalille hybriditapahtuman merkeissä aiheena reaalimaailman kokemukset ja opit siitä, kuinka tekoäly muuntuu ensimmäisestä kokeilusta skaalautuvaksi palveluksi.
  • NiceICT Jyväskylä -verkosto järjesti toiminnan suunnittelutapahtuman 13.10.2021 ja “Koronatodistuksen anatomia” webinaarin koko TIVIA-yhteisölle avoimena tapahtumana 3.11.2021.
  • Yhdistyksen syyskokous järjestettiin lauantaina 11.12.2021 Ravintola Harmoonissa. Syyskokouksen jälkeen vietimme iltaa Jyväskylän Kaupunginteatterilla Addams Family -esityksen merkeissä.

Dumppi ry:n ja Linkki ry:n kanssa tehtiin yhteistyösopimukset.

Yhdistys järjesti pienkeräyksen tukemaan Jyväskylän yliopiston alkavaa DI-koulutusta, joka tuotti 1570 euroa. Varat lahjoitettiin pienkeräyksen sääntöjen mukaisesti Jyväskylän yliopistolle.

Yhdistyksen uudet verkkosivut avattiin 3.2.2021 TIVIAn uudella WordPress-alustalla. Loppuvuodesta hallitus alkoi valmistautumaan TIVIAn uuden yhteisen CRM-järjestelmän (ODOO) käyttöönottoon.

2022

Puheenjohtaja: Paula Puhilas
Hallituksen jäsenet: Antti Paajoki, Katri Lahtinen, Miika Nurminen, Jaakko Kaski
Liittokokousedustajat: Esa Toivonen

Toiminta

2022 oli yhdistyksen 50v-juhlavuosi (kuvaus täydentyy).